Vulkan Arena presenterer AMERICANAFESTIVAL
INTERSTATE 2021
VIKTIG INFORMASJON! På grunn av Oslo kommune og FHIs anbefalinger og restriksjoner er vi nødt til å avlyse Interstate 2021. Alle billettkjøpere vil også motta denne informasjonen per e-post. Her kan du refundere billetten/e dine. NB! Refunderingsfrist: 25. januar 2021.
Serviceavgifter refunderes ikke. Hvis du har kjøpt billetter i lokal billettluke eller via et annet utsalgssted, må dette stedet kontaktes for refundering av billetter.
NB! Det er generelt stor pågang hos Ticketmaster for tiden grunnet Covid-19, så det kan ta opptil 60 dager fra man har bedt om refusjon til pengene er tilbakeført.
Vennlig hilsen Vulkan Arena Ta vare på hverandre og vi sees igjen til fantastiske konsertopplevelser!
INTERSTATE TILBAKE TIL VULKAN ARENA – Vi ønsker igjen velkommen til Interstate Americanafestival for 3. gang på Vulkan Arena!
22. og 23. januar 2021 arrangerer vi byfestival på Vulkan Arena med Americanamusikk, fantastiske artister og festivalstemning innenfor gitte omstendigheter.
Dette året med noe begrenset kapasitet og en litt mindre line-up, men absolutt ikke noe dårligere enn tidligere. På Interstate 2021 får vi muligheten til å presentere noen av de ypperste americana (eller nordicana)-artistene Norge har å by på – og det blir helt fantastisk!
Velkommen til Interstate 2021 22. og 23.januar! Fullt program slippes fortløpende.
PROGRAM: Vi slipper programmet fortløpende.
FREDAG 22. JANUAR:
A NORDICANA REVUE – tidspunkt TBA
Vi gjentar suksessen fra i fjor, og bringer «A Nordicana Revue» tilbake til Vulkan Arena og Interstate. Sammen med «husbandet» Lucky Lips, presenterer vi nok en gang en rekke strålende artister fra det norske americanamiljøet. Interstate ville booket alle om det var mulig, men da måtte vi utvidet festivalen til en uke. Artistene som skal være med slippes fortløpende frem mot festivalen. Og vi lover at det blir mange godbiter!
A Nordicana Revue gjesteartist no. 1: Darling West
Første gjesteartistene som slippes til A Nordicana Revue er ingen ringere enn Darling West, som på sett og vis står i bresjen av den norske americanabølgen. Darling West er alltid i bevegelse. Siden slippet av det Spellemann-vinnende albumet «Vinyl and a Heartache», har de vært så mye i USA at man lett kan kalle det deres andre hjemland. Deres nordiske vri på amerikansk låt-tradisjon har på deres fjerde album «We`ll Never Know Unless We Try», tatt enda en ny sving, nå innom vestkystpopens solfylte landskap.
A Nordicana Revue gjesteartist no. 2: Ingvild Flottorp
En som er klar for å vise at det er en ny generasjon på vei inn på americana-scenen er 22 år gamle Ingvild Flottorp fra Åmli. Med sin unike stemme, et sted mellom Iris Dement og en Kate Bush med countryknekk, er vokalen til Flottorp det første du legger merke til. Deretter, et band som bidrar med godt driv, smakfull musisering og nordikansk fingerspitzgefühl. 27. november slapp hun «I’ll Be Alright», som er den første singelen fra Ingvild Flottorps debutalbum som kommer til våren på Vestkyst records. Ingvild har valgt å ta plass fremst på scenen med egenskrevne låter, med et svært kompetent band bak seg.
A Nordicana Revue gjesteartist no. 3: Olav Larsen & the Alabama Rodeo Stars
Gospel betyr ”gode nyheter”, og at Olav Larsen gjester A Nordicana Revue på Inerstate er en god nyhet. I over 15 år har Olav Larsen & The Alabama Rodeo Stars servert hjemmesnekra country til Rogaland og omegn. Olav Larsen er tradisjonalist i ordets rette forstand. På ingen måte prøver han å finne opp kruttet på ny. Her dreier det seg om en ektefølt kjærlighet til americana-, singer/songwriter- og countrymusikk. Man finner ikke det minste snev av ironi, annet enn kanskje i tekstene. Det bunntriste og håpløse gir alltid rom for oppløftende og håpefulle låter. Hank Williams er fortsatt en kilde til inspirasjon. Det samme er Bob Dylan, John Prine og Neil Young.
LØRDAG 23. JANUAR:
EMBLA AND THE KARIDOTTERS – tidspunkt TBA
Etter 13 år som trommis for de innflytelsesrike indieheltene i Razika kan Embla Karidotter omsider dyrke sin livslange kjærlighet til country og americana med sitt nye soloprosjekt. Kompet av det suverene backingbandet The Karidotters har Embla nå flyttet seg fra bak trommesettet til fremst på scenen. Forestill deg at Lana Del Rey gikk country, at Patsy Cline lagde soundtracket til Twin Peaks eller at Orville Peck var en kvinne fra Bergen –enkelt, ikke sant? Inspirert av Dolly Parton, Townes Van Zandt, Charlie Rich og Roy Orbison passet ikke Emblas låter alltid inn i et band som opererte innenfor indie, ska og nyveiv. Men det er kanskje nettopp denne musikalske bakgrunnen som gjøre hennes variant av americana såpass unik. Etter å ha sunget noen countrycovere med husbandet til klubbkonseptet «Bergen Bonanza» i 2016 ble gnisten tent. Og da Razika bestemte seg for å ta en pause etter slippet av Sånn kjennes verden ut i 2018, begynte Embla for alvor å skrive låter. Det kan være skummelt å begi seg ut på egen hånd etter å ha spilt i band hele livet, men det bør ikke være noen sak når man ser hvem som er med på dette prosjektet. Det stjernespekkede bandet The Karidotters består av Marie Moe (Razika, brenn., Slomosa) på bass, Nils Jørgen Nilsen (Honningbarna, The Needs, Sløtface) på trommer, Tor-Arne Vikingstad (Sløtface) på gitar og Simen Følstad Nilsen (Aiming for Enrike) på lap steel. Kast stjerneprodusent Matias Tellez (boy pablo, girl in red, Sondre Lerche, Razika) inn i miksen, så snakker vi et relativt sterkt lag. Die With Your Boots On Records er utrolig stolte av å kunne introdusere Embla and The Karidotters, et nydelig tilskudd til den voksende Nordicana-scenen. Med låter om hjertesorg, drikking, kjærlighet og det å forlate hjembyen sin leverer de countrystemning med outsiderens blikk, inkludert solide doser twang og attityd.
BENDIK BRÆNNE – tidspunkt TBA
Med det Spellemannvinnende debutalbumet «How To Fake it In America», gikk Bendik Brænne fra å være en anerkjent studiomusiker, til å etablere seg som en av landets mest spennende nye soloartister. Albumet var i tillegg til å vinne Spellemannpris, også nominert til Bendiksenprisen, og den hadde flere singler listet på norsk radio. Oppfølgeren «Do you know who I think I am» ble også nominert til Spellemann året etter, og singelen «Down the line» ble spilt mye på NRK P1.
For et drøyt år siden var Bendik Brænne igjen aktuell med «The last great country swindle» produsert sammen med alt-country-stjerna Daniel Romano, og i høsten 2018 slapp han sitt fjerde album «Benedictionary». Disse to albumene viser to sider av Bendiks musikalske virke, hvor den ene oser energi, backet av surf-punk-mariachi bandet «Los Plantronics», er den andre stillferdig og følsomt spilt inn av Bendik selv, alene i sin egen stue. Felles for disse platene er den mengden med ros de har fått fra musikkanmeldere. «The Last County Swindle» stakk av Spellemannspris, og «Benedictionary» toppet flere lister over fjorårets beste norske utgivelser! I høst slapp han «Personal Best?» som har mottatt en haug av lovord.
OLE KIRKENG MED FULLT BAND – tidspunkt TBA
Ole Kirkeng med fullt band bestående av Tor Egil Kreken, Thomas Gallatin og Geir Sundstøl til Interstate Americanafestival! Ole Kirkeng er en relativt ny stjerne på nordicana/americana himmelen, som har flyttet tilbake til Oslo etter fem år i USA, med et knippe uimotståelige folkpop-låter i baggen. Etter å ha turnert USA og Europa med Courtney Marie Andrews og Molly Tuttle, studert ved Berklee College of Music og spilt rundt i New York med gitaren sin, utviklet han seg til en låtskriver og historieforteller med mye på hjertet og en iørefallende meloditeft. Artisten har nå signert med plateselskapet «Die With Your Boots On» og gav nylig ut låta «Double Shift» på nevnte label.
Ole Kirkeng studerte ved Berklee i Boston, hvor mentoren og rådgiveren hans var ingen ringere enn Susan Rogers, Prince’s personlige tekniker fra 1983 til 1988. Deretter gikk turen til New York, hvor han jobbet som tekniker i et studio der navn som Chet Faker, Marc Ribot og Nels Cline frekventerte. Da kveldene skulle utforskes i Brooklyn, hang han ut med likesinnede musikervenner, hvor alle hadde det samme målet for øyet. Ofte med gitaren på skulderen, alltid på jakt etter en scene hvor han kunne teste de nye låtene han hadde skrevet. Før verden stengte ned var planen hans hele tiden å fortsette å skrive låter, spille konserter og turnere i USA. Covid-19 gjorde at han valgte å returnere til hjemlandet.
Kirkeng turnerte altså med Courtney Marie Andrews og Molly Tuttle i både USA og Europa, og tok supportjobben med sine egne låter ved anledning. Kontakter ble knyttet, spillesteder og festivaler ble besøkt, og han begynte å se konturene av en karrierevei. Da han nylig kom tilbake til Norge, uten kjennskap til hvordan det norske musikkmiljøet hang sammen, ble han tatt imot med åpne armer av musiker-kollegaene fra den norske americana-scenen: Malin Pettersen, Darling West, Louien, The Northern Belle. Kirkeng gikk fra å kjenne ingen, til å kjenne alle på bare måneder.
På «Double Shift», den første singelen fra den kommende EP-en Rocking Chair, leverer Kirkeng en energisk låt, med assosiasjoner til både Jeff Tweedy og Father John Misty, eller kanskje en ung Jackson Browne. Han opererer innenfor et klassisk, men allikevel tidløst lydbilde, og neste gang du hører en låt på konsert, bar eller på radioen, og du dulter borti kompisen din og spør: «Hvem er dette igjen?». Da kan det fort hende at svaret er Ole Kirkeng.
Kapasiteten på konserten blir 200 personer, det blir sittende konsert med god plass mellom bordene og bordbestilling. Men mest av alt blir det ekstremt fine intimkonserter – og vi håper du er like klar som det vi er! Les mer om smittevern her: www.vulkanarena.no/info
Refusjonsgaranti: Nå tilbyr vi refusjonsgaranti! Vi ønsker at du skal kunne kjøpe billett til høstens konserter og føle deg trygg på at du får igjen pengene dersom myndighetene kommer med nye retningslinjer og arrangementet ikke blir gjennomført. Billetter kjøpt fra og med 12. august kan refunderes dersom arrangementet blir avlyst. Dersom arrangementet flyttes, vil billetten gjelde for ny dato.